Çiğ beslenme nedir, en önemli faydaları nelerdir, bu beslenme şeklini günlük hayatta uygulamak kolaymıdır gibi merak edilen pek çok konu konuşulup paylaşılacak, Çiğ Beslenme Mutfağı kitabındaki tariflerden ikramlarla keyifli ve lezzetli bir sohbet gerçekleştirilecektir.
Event Schedule Hall: Gümüşsuyu Salonu
Dharma Sohbeti ve Tibet’in Zihin Yogası
Tibet'in zamanın ötesindeki bilgeliği günümüz şehir yaşamına da ışık tutuyor... Şehir yaşamının olumsuz etkilerle tetiklediği, stres, yorgunluk, dikkat dağınıklığı, üzüntü, kaygı ve panik bozukluklar gibi birçok rahatsızlık, kendimizi kaybetmemize neden oluyor... Zihin, varlığımızın merkezidir, acı, mutluluk, heyecan, tüm duygular, düşünceler, kavramlar hepsi zihindedir...
Kişisel Gelişim: Oyalanış, Aldanış ya da
Kişisel gelişim günümüzde ne anlam ifade ediyor. Geliş geliş nereye kadar? Kişisel gelişim kitapları insanın gelişiminde etkili mi? Niyet et olsunlar nereye kadar? Yoga her derde deva bir ilaç mı?
Ekolojik Zihin
“ Sürdürülebilirlik” sürdürülebilir mi? ya da “Farkındalık” kazılarında sakatlanmak. Öte dünyalardan toprak, deniz, hava, hayvan, insan öyküleri ve katılımcılarla mini vaka çalışmaları...
Kundalini Nedir?
Kundalini Yoga bir teknolojidir. Bedenin, ruhun ve zihnin en mükemmel / en sağlıklı haline gelmesi için çalışır. Bedendeki bütün sistemleri hedefleyerek şifalandırır, böylece zihnin ve ruhun da iyileşmesini sağlar. Etki alanı çok geniş ve derindir. Bir hayat biçimidir. Bu oturumda Kundalini Yoganın tarihi, felsefesi ve hayatımıza etkilerini paylaşıp sizlerden gelen sorular ile merak ettiklerinize cevaplar bulacağız.
Yapay Zeka ve Bilim Kurgu
Yapay zeka ile insan zekası arasında ne gibi benzerlikler ve farklar var? Yapay zeka bir gün insan zekasına eşdeğer bir performans gösterebilir mi? Yapay zeka yaratıcılık sergileyebilir mi? Resim yapan, beste yapan, şiir yazan yapay zeka programları... Yapay zekanın yapısı ve işleyişi insan zihni hakkında bizlere ne gibi içgörüler sağlıyor? Yapay zekanın yükselişi sosyal anlamda hangi sonuçları doğurabilir?
Şamanizm ve Biz
Şamanizm nedir, tarihçesi ve temel kavramları nelerdir? Şamanik öğretiye göre bireye ve yaşama bakış nasıldır? Farklı coğrafyalardaki şamanik pratikler ve çalışmalar nelerdir?
Meditasyon ve Mandala
Mandala Meditasyon Hindistan kökenli bir meditasyon tekniği ve aynı zamanda sanatsal bir çalışma olan Mandala, Batı dünyasına İsviçreli Psikiyatr Carl Gustav Jung aracılığı ile girmiştir. Popüler boyama kitaplarının çok ötesinde bir kişisel farkındalık yolculuğu olan Mandala Meditasyonları , Jung’un kollektif ve bireysel bilinçdışı alan ile şekillendiğini söylediği Ego Ben’in semboller ve renkler aracılığıyla farkedelmesi ve bu sayede Gerçek Ben’e ya da Öz Ben’e yolculukta önemli bir tekniktir.