İçimizdeki Anne

ŞENİZ PAMUK
BAŞLANGIÇ: 9 KASIM 2020
₺177 (%18 KDV DAHİL)

Bizler varolduğumuza göre bir annemiz var, bir annemiz olduğuna göre bir varız. İlk bakışta anne olmak ve evlat olmak her ne kadar doğrusal bir olgu gibi görünse de konuya biraz daha yakından bakmak bu olgunun ne kadar döngüsel ve karşılıklı gelişen bir etkileşim içinde oluştuğunu farkettiriyor bizlere. Anne değişince çocuk değişiyor, çocuk değişince anne, hatta anneanne…

“Anne” kavramı dipsiz bir kuyu, kendi içinde sonsuz derinlikler barındırıyor. İçimizdeki annenin ne kadarı sadece kendi annemizle oluşuyor ne kadarı çok daha geniş bir kavrayıştan geliyor, yanıtlamak kolay değil.

İçimizdeki anne nasıl oluşuyor? İçimizdeki anne bizim için neleri simgeliyor? İçimizdeki anne imgesi için yalnızca olumlu sıfatlar mı kullanacağız? Anne iyi kalpli kraliçenin yanında kötü bir cadı da olabilir mi? İçimizdeki anne, duygularımız, düşüncelerimiz, davranışlarımız, niyetlerimiz ve ihtiyaçlarımız üzerinde ne kadar etkili? Annelik işlevleri neler? Biz bu işlevlerden hangilerini içselleştirdik? İçimizdeki anneden kaçabilir miyiz, içimizdeki anneyi değiştirebilir miyiz yoksa o bizim kaderimiz mi?

Bu atölyede, içimizdeki anneyi birçok yönüyle anlamaya çalışacağız.

Atölye Oturum Tarihleri: 
1. Oturum: 9 Kasım 2020
2. Oturum: 16 Kasım 2020
3. Oturum: 23 Kasım 2020
4. Oturum: 30Kasım 2020

Oturum Saati: 21.00-22.30

1987 yılında Boğaziçi Üniversitesi Klinik Psikoloji bölümünden mezun olan Şeniz Pamuk, ağırlıklı olarak çocuklar, ergenler ve anne-babalar ile çalışmaktadır. Şeniz Pamuk, kendi merkezindeki çalışmaların yanısıra Bilgi Üniversitesi Klinik Psikoloji/ Çocuk ve Ergen Bölümü’ne ders ve süpervizyon vermekte, bir çok STK bünyesinde bireysel ve grup çalışmaları yürütmekte ve değişik kurumlarda anne-babalara yönelik söyleşiler gerçekleştirmektedir.