1. TAKSİT

1180
(%18 KDV DAHİL)
  • Bütünleyici Psikoloji ve Terapi Eğitimi: Sanatsal ve Bedensel Uygulamalar

2. TAKSİT

1770
(%18 KDV DAHİL)
  • Bütünleyici Psikoloji ve Terapi Eğitimi: Sanatsal ve Bedensel Uygulamalar

Bütünleyici Psikoloji ve Terapi Eğitimi: Sanatsal ve Bedensel Uygulamalar

UZM. PSK. SABA BAŞOĞLU
BAŞLANGIÇ: 1 KASIM 2020
₺1180 (%18 KDV DAHİL) ÖN ÖDEME

Günümüz dünyasında, sağlık alanındaki yeni araştırmalar ve uygulamalar,  farklı disiplinlerin iş birliği halinde çalışmasının, insanın iyilik halini korumada ve geliştirmede çok daha etkili olduğunu gösteriyor. Bu bakış açısı ülkemizde yeni yeni şekilleniyor. Oysa yoga ve meditasyon eğitmenleri, sanatla terapi yapan sanatçılar, dans ve hareket terapistleri, Mindfulness eğitmenleri, eğitimciler, masaj terapistleri, beslenme ve diyet uzmanları , sosyal hizmet uzmanları gibi pek çok farklı alandan profesyonel, çalıştıkları kişilerin psikolojik dünyasına dokunuyor.

Biz de bu eğitimde, Doğu ve Batı’yı, kadim bilgiler ile modern psikolojiyi, sanatsal dışa vurum ile bilimsel altyapıyı, beden ile zihni bir araya getirerek insanı daha kapsamlı bir şekilde ele almayı ve yöntemlerimizi çeşitlendirmeyi öğreneceğiz.

Kendi profesyonel hayatınıza entegre edilebileceğiniz, farklı disiplinleri bir araya getiren bütünleyici bir kaynak oluşturacağız.

Psikodinamik yaklaşım, birinci ve üçüncü dalga Bilişsel Davranışçı Terapi, Neo- Jungien yaklaşım, Tefekküre Dayalı (Contemplative) Terapiler, Sensorimotor Sanat Terapileri ve Beden Odaklı terapilerin kuramsal içeriklerinden faydalanırken; teoriyi meditasyon, somatik çalışmalar, sanatla terapi ve daha bir çok terapötik uygulama ile destekleyeceğiz.

-Derslerinizi, atölye, inziva ve eğitimlerinizi, seanslarınızı psikolojik bir alt yapıyla işlemeyi, desteklemeyi; grup dinamiklerini daha iyi yönetmeyi ve terapötik bir ilişki kurabilmeyi öğrenmek.

-Riskli durumları fark edebilmek ve kişiye uygun yöntemler geliştirebilmek.

-Entegratif psikoloji yaklaşımlarını kendi profesyonel pratiklerinize adapte etmeyi öğrenebilmek.

-Bedensel- ruhsal ve zihinsel iyilik halini geliştirecek alet çantamızı büyütebilmek.

-Travma ile güvenli bir şekilde çalışmayı öğrenmek.

-Anksiyete, depresyon, nevroz –psikoz gibi tanısal kavramları anlamlandırmak.

-Sertifikalı ruh sağlığı uzmanları ve sağlık kuruluşlarıyla birlikte çalışabilecek temel bir birikime sahip olmak.

-Günlük hayatımızdaki ilişkilere yani, kendimizle, başkalarıyla ve dünyayla olan ilişkimize çok yönlü ve derinlemesine bir psikolojik perspektifle bakarak daha işlevsel çözümler üretebilmek.

-Bizlerin de alanımızda çalışırken yaşayabileceğimiz “şifacı tükenmesine” karşı kendimizi koruyabileceğimiz ve kendimize bakım verebileceğimiz yöntemleri geliştirebilmemiz.

Terapötik sınır- çerçeve ve yapıyı kullanabilmek ve terapötik ilişki kurabilmek

-Gelişim psikolojisi kuramlarına entegratif yaklaşım ve bağlanma kavramını uygulamalarda kullanabilmek.

-Travma ve travmayla çalışmak

– Nevroz ve psikoz arasındaki fark, tanılar (anksiyete ve duygu durum sıkıntıları ağırlıklı olarak), psikolojik kavramların doğru kullanımı, semptom ayırt edebilme ve buna göre kişiye uygun düzenlemeler yapabilme

-Psikodinamik terapinin bir kavramı olan aktarım ve karşı aktarımın kendi uygulamalarınıza uyarlanarak grup çalışmaları ya da bireysel görüşmeler için adapte edilmesi

– Bedensel belirtileri gözlemleyerek öğrencinin ya da danışanın psikolojik durumunu ayrımsayabilme ve bu bağlamda yaratıcı çözümler getirebilme.

-Savunma mekanizmalarını ve direnci anlamak

-Yüzleştirme ile tetikleme arasındaki fark

-Kaçınmalar ve deneyimsel yöntemler

-Öğrenciye/ danışana nasıl yaklaşılır? Zorlayıcı durumlarda kullanılacak dil ve terapötik dili geliştirme

-Bağlar ve bağımlılıklar

-Ten duyusu ve dokunma üzerine: taktil, haptik ve kinestetik algı ile çalışmak

-Eğitmenin /danışmanın kendisinin ayırdına varması ve öz farkındalığı

-Ruh sağlığı uzmanlarına yönlendirme yapılması gereken durumların saptanması ve yönlendirmenin uygun ve işlevsel bir şekilde yapılabilmesi, sağlık kurumlarıyla bir arada çalışabilmek.

-Beden- zihin- ruh bütünlüğünde sistematik bir olgu formülasyonu yapabilmek

-Vaka tartışmaları

-Grup süpervizyonu

-Bitirme Ödevi

40 saat teorik eğitim ve süpervizyon buluşmaları + hafta aralarında okuma ve uygulama.

Derslerin kaydı alınacaktır. Dilediğiniz zaman dersleri tekrar edebilirsiniz. EĞİTİMİ TAMAMLAYANLAR SERTİFİKA ALACAKTIR.

Toplam ücret 4130 TL. (%18 KDV dahil).

Ön ödeme: 1188TL.
1. taksit: 1180 TL.
2. taksit: 1770TL.

Katılımcı sayısı sınırlıdır.

Araştırmalar, aktif öğrenmenin bilginin kazanılmasını, içselleştirilmesini ve hayata geçirilmesini kolaylaştırıldığını göstermektedir. Bu nedenle, eğitim süreci, proaktif bir şekilde ve katılımcıların, psikolojik temelli teorik bilgiyi kendi mesleki pratiklerine özgü bir şekilde yorumlaması ile ilerleyecektir. Dolayısıyla, katılımcıların hafta içi okumaları ve uygulamaları olabildiğince yaparak oturuma gelmeleri beklenmektedir.

Yer

Eviniz ya da bunulduğunuz yer.  Eğitim online olarak , yapılacaktır. Lütfen eğitim sırasındaki paylaşımlarımız ve meditatif çalışmalar, terapötik deneyim ve sanat terapisi uygulamaları için kendinize rahat ve güvende hissettiğiniz bir yer seçin.

Tüm okuma materyalleri eğitmen tarafından temin edilecektir. Okunması önerilen kaynakları kendiniz edinebilirsiniz.

– Heykel/ Seramik kili: Haptik algı üzerinden yapılacak sensorimotor terapi çalışmaları ve sanat terapisi çalışmaları için, heykel/ seramik kili gerekmektedir. Sanat malzemesi satan istediğiniz herhangi bir yerden edinebilirsiniz. Çalışmalar ilk oturumdan itibaren başlayacağı için lütfen, hafif yumuşak, şekil alabilir kıvamdaki kilinizle hazır olmayı unutmayın. Not: Kilinizin hava almasını naylon bir torbaya sararak veya hava geçirmeyen bir kutuda saklayarak kurumasını engelleyebilir, ara sıra suyla bakım vererek kıvamını koruyabilirsiniz.

1 Kasım  Pazar -27 Aralık 2020 arası her pazar, saat 10.00-13.00: Teori & Pratik, okuma ve uygulamaların değerlendirilmesi.

3 Ocak 2021 Pazar 10.00-13.00: Formülasyon hazırlama ve vaka tartışmaları

10 Ocak 2021 Pazar 10.00-13.30: Grup süpervizyonu.

24 Ocak 2021 Pazar 10.00-13.30: Grup süpervizyonu, bitirme ödevleri üzerine geri bildirim. Mezuniyet Partisi ve sertifikasyon.

Lisans eğitimini İstanbul Üniversitesi Psikoloji Bölümü’nde tamamlamış ve ardından Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Adli Tıp Enstitüsü’nde yüksek lisans yapmıştır. İş yaşamı süresince çeşitli üniversite, hastane, klinik ve kurumlarda çalışmıştır. Öğrenciliği ve profesyonel yaşamı boyunca, psikanalitik terapi ve BDT oryantasyonlu, bireysel, eş ve grup terapileri eğitimlerinin yanında, Mindfulness ve Mindfulness Temelli Terapi, Sanat Terapileri, Hatha ve hamile Yogası Eğitmenliği ve Meditasyon Rehberlik eğitimleri almıştır. İnsanın psikolojik yolculuğunu sadece “ben” gelişimi olarak değil, ben ötesi bir büyüme olarak gören Başoğlu, bu yolda yurt içi ve yurt dışında bir çok inzivaya ve Budist eğitime katılmıştır. Institute for Sensorimotor Art Therapy & School of Initiatic Art Therapy’den İngiltere’de aldığı eğitim ile Sensorimotor Sanat Terapisti ve bir Sensorimotor Sanat Terapisi yaklaşımı olan Work at the Clay Field, Kil Alanında Terapi, Terapist Sertifikası’nı  almıştır ve bu alanda süpervizyon ve araştırmalarına devam etmektedir. İnsanın ayrımsamasının ve kendilik dönüşümünün, bedensel , zihinsel, ruhsal ve evrensel bir bütünlük içinde gerçekleşebileceği görüşünden yola çıkarak, bireysel ve çift terapilerini sürdürmekte, grup Atölye ve İnzivalarını düzenlemekte ve bazı şirket, sivil toplum kuruluşlarına danışmanlık ve eğitim vermektedir. Halen, İstanbul Psikiyatri Enstitüsü ve kurucusu olduğu PEM Psikolojik Esneklik Merkezi’nde çalışmaya ve Doğuş Üniversitesi Klinik Psikoloji Doktora Programı’ndaki eğitimine devam etmektedir.

E-posta: sababasoglu@psikolojikesneklik.com